Bijzondere Kunstenaars

Ben jij ook een bijzonder kunstenaar? En woont je in Eindhoven of omgeving? Kom eens een kijkje nemen. ‘Boeiende Kunst’ is iedere werkdag open van 09:00 tot 16:00. 

Meer informatie vindt je op de site van GGzE De Boei. Hier vindt je ook een aanmeldformulier én nog veel meer informatie over GGzE De Boei.

Missie
De Boei vindt dat herstel, naast het belang voor de persoon zelf, ook waardevol is voor de maatschappij. Door te herstellen zijn mensen beter in staat te participeren en een bijdrage te leveren aan de maatschappij. De Boei wil een herstelondersteunende organisatie zijn. De kracht van De Boei ligt in het zodanig begeleiden van deelnemers dat herstelprocessen worden ondersteund. De organisatie voldoet aan de benodigde voorwaarden hiervoor en zoekt samenwerking met partners die deelnemers op aanvullende levensgebieden kunnen begeleiden richting herstel. Daarnaast wil De Boei een voorbeeldfunctie vervullen en zich actief inzetten om andere organisaties te ondersteunen bij hun ontwikkeling naar een herstelondersteunende organisatie.
Visie
De doelgroep van De Boei bestaat primair uit volwassen mensen met een psychiatrische / psychosociale achtergrond en secundair uit alle kwetsbare mensen. De Boei gaat er vanuit dat deze mensen hun dag (willen) indelen zoals ieder ander en zinvol bezig (willen) zijn. Slechts een klein deel van de tijd van een deelnemer bestaat uit de behandeling van (psychiatrische) problemen die zij of hij ondervindt. Binnen De Boei mag een deelnemer een ontmoetingsplek hebben en er gewoon zijn zoals zij/hij is en zich op dat moment voelt met haar/zijn problematiek. Vanuit een acceptatieproces kan herstel en/of groei ontstaan terug naar de oude vertrouwde rollen of in de richting van nieuwe functionele rollen in de maatschappij. Het woord herstel verwijst naar de persoonlijke processen waarin mensen met ernstige psychiatrische problematiek de draad weer proberen op te pakken en hun leven weer richting proberen te geven. Belangrijk zijn het verkrijgen of terugwinnen van de regie over het eigen leven en het vertrouwen krijgen in het (weer) vervullen van betekenisvolle sociale rollen. Hierbij kunnen medewerkers en mededeelnemers een voorbeeldrol vervullen door het inzetten van de kennis en vaardigheden opgedaan vanuit hun levenservaring en mogelijke ervaringsdeskundigheid. De Boei gaat er vanuit dat ieder persoon haar/zijn eigen individuele weg gaat in (de fasen van) herstel.

Adres

Boeiende Kunst
Atelier
Kruisstraat 53
5612 CD Eindhoven
Tel: 06 106 09 474

Openingstijden

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur.

Fotoproject Perspectief
Fotostudio
Kruissstraat 53
5612 CD Eindhoven
Tel: 06 588 03 412
deboeiperspectief@gmail.com

Wij zijn geopend van maandag t/m woensdag van 09:00 tot 16:00 uur.

Neem contact op met Boeiende Kunst

1 + 6 =