Pieter

Pieter liep zijn eerste schreden op het pad van de schilderkunst bij Lex Grote rond 1984. Deze kunstenaar van non figuratieve schilderijen op groot formaat wist Pieter enthousiast te maken voor het werken met olieverf op linnen. Op geheel eigen wijze begon Pieter zich te ontwikkelen tot “neo-impressionist”.

In onze kunstuitleen zijn landschappen te bewonderen evenals in het trapportaal van het kenniscentrum op het terrein van de Grote Beek. Hier werkte hij mee aan onder andere een landschap muurschildering, bekend onder de naam “Kunst onder de trap”.

In 2002 heeft hij een workshop “Vrij werken in de natuur” in Bialystok (Polen) gevolgd. Een van zijn kunstwerken is afgebeeld in de kalender van de stichting Nike van 2003. Ook bij de decorbouw Stichting de Boei heeft Pieter meegewerkt aan het schilderen van decors voor amateurtoneel, evenementen etc.

Enige jaren geleden heeft hij een aantal schilderijen geĆ«xposeerd in de stadsschouwburg. Dit was een onderdeel van de expositie “Met andere ogen”, rond 2005.

Verder schildert Pieter meestal op canvasboard met olieverf:

Waar ik mijn inspiratie vandaan haal, weet ik zelf momenteel niet zo goed, maar ik wil wel iets van mezelf in de schilderijen leggen. Ik voel me ook niet bijzonder als ik schilder. Ik word er wel rustig door.